KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Aktuality 2016 Krajští zastupitelé Koalice pro Královéhradecký kraj navštívili oblastní nemocnici v Náchodě
Zpět

Krajští zastupitelé Koalice pro Královéhradecký kraj navštívili oblastní nemocnici v Náchodě

Přidáno 10. 8. 2016
Ilustrační foto
tisková zpráva

Náchod – Pavel Bělobrádek, Vladimír Derner a Jiří Veselý se sešli s ředitelem náchodské nemocnice Zbyňkem Chotěbořským, aby diskutovali o fungování a výstavbě nové nemocnice.

„Zařízení, která jsou v kritické situaci je třeba na místě vidět a mluvit s lidmi, kteří v těchto podmínkách žijí a pracují. Je bezpodmínečně nutné o přestavbě náchodské nemocnice přestat mluvit a stavbu zahájit. Nová budova sama o sobě však zdaleka nevyřeší všechny další problémy v situaci lékařů a sester i v nedostatečných platbách od zdravotních pojišťoven. I zde bude nutno přistoupit k razantním opatřením,“ zdůvodňuje návštěvu lídr kandidátky Vladimír Derner. „Dlouhá léta jsem v této nemocnici pracoval, proto situaci podrobně znám a z pozice člena zdravotního a finančního výboru modernizaci nemocnice dlouhodobě podporuji. I přes zajištění podpory napříč zastupitelstvem se ještě nezapočala ani první etapa rekonstrukce - problémem přitom paradoxně nejsou chybějící finance, ale neschopnost vedení kraje vybrat dodavatele. Rekonstrukce nemocnice však nebyla jediným tématem - diskutovaly se zejména stávající personální problémy v českých nemocnicích, které se nevyhýbají ani té náchodské. Stipendijní program vypsaný krajem musí lépe cílit prostředky na nejproblematičtější lokality, vzhledem k přesahu problematiky zdravotnictví za hranice kraje je jistě užitečný pravidelný kontakt místopředsedy vlády s vedením nemocnice,“ doplňuje Jiří Veselý.