KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Aktuality 2022 Marian Jurečka (KDU-ČSL): Jsme připraveni pomáhat lidem, kteří se dostanou do problému s placením en

Marian Jurečka (KDU-ČSL): Jsme připraveni pomáhat lidem, kteří se dostanou do problému s placením energií

Přidáno 4. 2. 2022
kdu.cz
Senát tento týden schválil vládní novelu zákona o státní sociální podpoře. Více lidí tak dosáhne na příspěvek na bydlení a vláda bude kdykoli během roku moci normativy navýšit. Pozvání do čtvrtečních Událostí, komentářů přijal ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL).

,,Rozšířili a navýšili jsme normativy. Zároveň jsme připraveni během roku reagovat na případný další růst cen za energie. Chceme skutečně poskytnout podporu těm lidem, kteří se dostanou do potíží, jak zaplatit zvýšenou fakturu, zálohu nebo závěrečné vyúčtování. Pomůžeme adresně každému, kdo by měl problém s úhradou těchto nákladů,” vysvětlil Jurečka.

Řeč byla také o dlouhodobých opatřeních. ,,Momentálně hasíme akutní požár, abychom pomohli. Za mě je nejsmysluplnější dělat opatření, která vedou k tomu, aby domácnosti i firmy uspořily energii nebo si mohly vyrábět vlastní výrobní kapacity elektřiny. Sem patří například fotovoltaika či tepelné čerpadlo,” dodal Jurečka.