KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Aktuality 2022 Michael Kohajda (KDU-ČSL): Lidovci nedopustí snížení rodičovské

Michael Kohajda (KDU-ČSL): Lidovci nedopustí snížení rodičovské

Přidáno 14. 11. 2022
CNN Prima NEWS
Lidovecký poslanec Michael Kohajda v pořadu 360° na CNN Prima NEWS ujistil diváky, že lidovci nedopustí snížení rodičovské, naopak maminkám hodlají pomáhat zvýšením jejich penzí. Stále však platí, že vláda bere rozpočtovou konsolidaci vážně, návrhy NERVu se proto hodlá zabývat.
„Za lidovce musím říct, že nedopustíme snížení rodičovské. To absolutně není pravda. Od 1. ledna příštího roku navíc lidovci prosadili výchovné pro maminky za každé vychované dítě 500 korun k důchodu navíc. Obecně ženy od nového roku budou mít v průměru zhruba o 2 000 korun více, čímž se srovnají jejich důchody k důchodu mužů,“ zdůraznil poslanec.

„Návrhy NERVu zkoumáme a analyzujeme. Některé si myslím, že nejsou akceptovatelné, protože jdou proti Programovému prohlášení vlády ČR. Je nicméně pravda, že tam je spousta zajímavých návrhů, které budeme chtít velmi seriózně projednat a možná i uvést do praxe. Protože naším cílem je, abychom konsolidovali veřejné rozpočty,“ dodal.