KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Aktuality 2022 Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL): Návštěva Zelenského v USA ukazuje přetrvávající podporu při obraně proti
Zpět

Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL): Návštěva Zelenského v USA ukazuje přetrvávající podporu při obraně proti ruské agresi

Přidáno 23. 12. 2022
Ilustrační foto
Česká televize
Lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský se ve vysílání ČT24 vyjádřil k návštěvě ukrajinského prezidenta v USA. Upozornil, že setkání obou hlav státu ukazuje jasnou podporu Spojených států Ukrajině při obraně proti ruské agresi.
„Ukrajinská armáda začíná být velmi efektivní. Ukazují to poslední tři až čtyři měsíce, kdy na frontu začali chodit lidé, kteří prošli výcviky například ve Velké Británii či v Polsku. Dokáží tak velmi účinně působit proti přesile a bránit se. Pokud bude Ukrajina mít dostatek kvalitně vycvičených vojáků z Česka, ale i dalších zemí NATO, tak si myslím, že to může výrazným způsobem pomoci tomu, že ani kvantita z ruské strany nebude stačit,“ vysvětlil europoslanec.

„Návštěva ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského bude důležitá především proto, aby i v roce 2023 pokračovala vojenská podpora Ukrajině. To je to nejdůležitější, co z jeho návštěvy u prezidenta USA Joea Bidena vznikne,“ zdůraznil Zdechovský.

Více zde.