KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Aktuality 2023 Marian Jurečka (KDU-ČSL): Připravujeme komplexní reformu dávkového systému
Zpět

Marian Jurečka (KDU-ČSL): Připravujeme komplexní reformu dávkového systému

Přidáno 7. 8. 2023
Ilustrační foto
TV Nova
V pořadu Napřímo TV Nova vyzpovídala moderátorka Bára Divišová v dalším z bilančních rozhovorů ministra práce a sociálních věcí a předsedu KDU-ČSL Mariana Jurečku. Tématem rozhovoru byly například priority jednotlivých lidoveckých resortů či budoucnost pětikoaliční vlády.
„Máme před sebou více než dva roky práce a chystáme se dotáhnout věci, které máme aktuálně rozpracované. To znamená, že podnikneme například další kroky k podpoře rodičů či obnovitelných zdrojů energie. Máme také velmi dobře našlápnuto k podpoře bydlení mladých lidí právě prostřednictvím kroků, které podniká na ministerstvu životního prostředí Petr Hladík,“ uvedl Marian Jurečka.

Naplno nyní funguje také ministerstvo práce a sociálních věcí. „Činíme celou řadu opatření, abychom dokázali více podporovat zranitelné skupiny osob, ale zároveň chystáme komplexní reformu dávkového systému. V České republice jsou totiž lidé, kteří mohou z objektivních důvodů pracovat, mají zdravé ruce, nohy a hlavu, a přesto se práci vyhýbají. To je třeba změnit. Tyto důležité reformní body máme připravené a budeme je v následujícím roce realizovat,“ podotkl ministr.

Více zde.