KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Aktuality 2023 Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL): Zvýšení rodičovského příspěvku či Oprav dům po babičce. Vládě se za polo
Zpět

Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL): Zvýšení rodičovského příspěvku či Oprav dům po babičce. Vládě se za polovinu volebního období podařilo prosadit mnohé

Přidáno 13. 10. 2023
Ilustrační foto
CNN Prima NEWS
Vláda Petra Fialy je v polovině funkčního období. Jak se jí daří škrtat výdaje a hledat úspory? A které důležité zákony má ještě před sebou? Pozvání do pořadu 360° CNN Prima NEWS přijal poslanec za KDU-ČSL Pavel Bělobrádek.
„Vládě bych dal za její dosavadní působení jako známku dvojku. Aktuálně totiž musí nynější vláda bojovat s nejhorší situací v naší zemi za posledních 30 let. Myslím, že se jí mnohé povedlo, ač se bohužel některé kroky nepodařilo příliš dobře komunikovat. Je však potřeba se podívat na podmínky, ve kterých musí kabinet fungovat. Když porovnám aktuální podmínky vlády s těmi, které tu byly, když jsem byl ve vládě já, byla tu opravdu diametrálně odlišná situace. Peníze nám tehdy padaly z daní, jako stát jsme si půjčovali za nulový či negativní úrok. Ač se dají různé věci udělat lépe, jsem přesvědčen o tom, že si vláda známku 2 zaslouží,“ uvedl Pavel Bělobrádek.

Vládě se totiž podle Bělobrádka mnohé povedlo. „Pro nás jako pro KDU-ČSL je důležité, co se podařilo v rámci prorodinné politiky. Myslím, že navýšení rodičovského příspěvku nebo pomoc osobám, které vlastní zchátralý dům, jehož rekonstrukci si nemohou dovolit, jsou velmi pozitivními kroky, o nichž se nyní bohužel nemluví tak moc, jak by mělo,“ doplnil.

Více zde.