KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Aktuality 2023 Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL): Téměř čtyři miliony Evropanů se v průzkumu vyjádřily, že by byly pro zru
Zpět

Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL): Téměř čtyři miliony Evropanů se v průzkumu vyjádřily, že by byly pro zrušení střídání obou časů

Přidáno 28. 3. 2023
Ilustrační foto
deník.cz
Na zrušení střídaní času se v Evropském parlamentu shoduje stále více poslanců. Doposud však neexistuje jednoznačná shoda na tom, který čas by měl platit. Část států se přiklání k zimnímu, část preferuje letní. Situaci objasňoval europoslanec za KDU-ČSL Tomáš Zdechovský. 
„V dosud největším průzkumu, ve kterém hlasovalo 4,6 milionu Evropanů, se vyjádřilo 84 procent z nich pro zrušení střídání obou časů. Bohužel přišel covid a státy zaměřily svou pozornost jinam. Chyběl lídr, který by téma vrátil zpět k jednání. Věřím, že kdyby nepřišel covid a poté válka na Ukrajině, státy už by se shodly,“ přibližuje europoslanec.
 
„Vina je i na straně Evropské komise, jež upustila od snahy problém řešit. Inicioval jsem proto minulý týden dopis Evropské komisi, který podepsalo dalších 42 kolegů napříč frakcemi, aby podnikla kroky, které povedou ke zrušení střídání časů. Komise by měla najít platformu, která členským státům umožní najít společný postoj,“ dodává. 

Více zde.