KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Aktuality 2024 Zdechovský se stal mluvčím Evropské lidové strany kontrolního rozpočtového výboru Evropského parlame

Zdechovský se stal mluvčím Evropské lidové strany kontrolního rozpočtového výboru Evropského parlamentu

Přidáno 19. 7. 2024
Štrasburk - Europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) byl ve středu v podvečer zvolen do funkce koordinátora Evropské lidové strany ve Výboru pro rozpočtovou kontrolu (CONT) Evropského parlamentu. Zdechovský zastával stejnou pozici i v první polovině minulého volebního období, v té druhé byl místopředsedou výboru CONT.

„Stát se koordinátorem za nejsilnější parlamentní frakci v kontrolním rozpočtovém výboru bylo pro mě od mého znovuzvolení jasnou prioritou. Mám výhodu, že s touto funkcí mám zkušenosti z minulého období a práci znám. Chci pokračovat v boji proti neefektivnímu vynakládání peněz daňových poplatníků a zneužívání evropských financí,“ řekl po volbě Zdechovský, který začíná v Evropském parlamentu své třetí volební období a patří tak k nejzkušenějším europoslancům.

Koordinátoři jsou mluvčí svých poslaneckých frakcí v jednotlivých výborech, rozhodují o přidělování zpráv jednotlivým poslancům a napomáhají vytvářet strategii při hlasování ve výborech. Koordinátoři jsou voleni poslanci svého poslaneckého klubu.