KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Archiv 2014 Jak se Lidovci v Královéhradeckém kraji připravují na komunální volby

Jak se Lidovci v Královéhradeckém kraji připravují na komunální volby

Přidáno 18. 4. 2014
Připravuje se KDU-ČSL už na komunální volby?
Je už známo jméno našeho lídra v krajském městě?
Kolik bude stát kampaň a jak by zhruba mohla vypadat?
Připravuje se KDU-ČSL už na komunální volby?
Ano,  v Královéhradeckém kraji má naše strana dlouhodobě nejvyšší počet zastupitelů zvolených za KDU-ČSL či lidoveckých koalic z parlamentních politických stran. V současné době probíhají členské schůze, kde se připravují kandidátní listiny. Předpokládáme postavit kandidátní listiny v mírně vyšším rozsahu než v posledních komunálních volbách v roce 2010.

Je už známo jméno našeho lídra v krajském městě?
V Hradci Králové bude stejně jako v předchozích předvolbách lídrem žena - Ing. Anna Maclová. V současné době zastává funkci náměstkyně primátora. Dříve úspěšně působila jako ředitelka oblastní charity v Hradci Králové.

Kolik bude stát kampaň a jak by zhruba mohla vypadat?
Kampaně v komunálních volbách nebývají drahé, vyjma krajského města. Naši největší devizou jsou dlouhodobě osvědčení a úspěšní komunální politici, kterým lidé důvěřují, a proto je dlouhodobě volí. Řada našich starostů působí na svých radnicích již od 90. let.

Naši starostové spolu pravidelně komunikují v rámci klubu komunálních politiků. Tady připravujeme tzv. "burzu nápadů", kde si naši kandidáti vymění zkušenosti a náměty, jak co nejlépe prospět občanům a co je dobré mít ve volebním programu. K našim prioritám patří vytlačení herních automatů z měst a řešení nebezpečných sociálních jevů jako je například lichva. Rovněž připravujeme postup, jak přispět ke snížení životních nákladů domácností společnými nákupy energií. Neméně důležité je vytvářet prostředí přátelské rodině a péče o mládež.