KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Volby Volby 2016 Královéhradečtí lidovci zvolili pořadí svých kandidátů do krajských voleb

Královéhradečtí lidovci zvolili pořadí svých kandidátů do krajských voleb

Přidáno 20. 11. 2015

Hradec Králové – krajská nominační konference určila pořadí kandidátů navržených lidovou stranou do krajských voleb na koaliční kandidátce Koalice pro Královéhradecký kraj.

Nominační konference rozhodla, že umístění předsedy KDU-ČSL a místopředsedy Vlády ČR MVDr. Pavla Bělobrádka, Ph.D., MPA bude řešeno na základě koaličních dohod bez ohledu na výsledky těchto primárních voleb.

Pořadí kandidátů, které stanovila tato konference je následující: Lídrem byl zvolen krajský předseda Ing. Vladimír Derner z Třebechovic pod Orebem. Na druhém místě se umístil bývalý dlouholetý starosta Hostinného Bc. Karel Klíma. Třetí v pořadí byla zvolena náměstkyně primátora Ing. Anna Maclová. V čele kandidátky se na dalším místě objeví Luboš Řehák, který v posledních senátních volbách na Rychnovsku postoupil do druhého kola a také první místostarosta města Jičína Mgr. Petr Hamáček.

Kandidáti KDU-ČSL zvolení v těchto primárních volbách budou na kandidátce Koalice pro Královéhradecký kraj umístěni dle klíče dohodnutého s koaličními partnery.

„Primární volby byly nesmírně složité, neboť máme skutečný převis kvalitních lidí, ale vzhledem k faktu, že obsazujeme pouze polovinu kandidátky, musíme i na nižší místa umístit velmi kvalitní kandidáty, kteří jsou třeba toho času i krajští zastupitelé. Nakonec jsme zvolili klíč, který respektoval vůli a zastoupení okresů, aby každý okres měl na volitelném místě svého zástupce,“  komentuje průběh voleb Derner.

V primárních volbách pak ještě uspěli, a tedy se objeví na kandidátní listině: Ing. Martin Machů ředitel divize WOOD společnosti Matrix, a.s., vysokoškolský pedagog doc. RNDr. Štěpán Hubálovský, Ph.D., primář MUDr. Jiří Veselý, zastupitelka Týniště nad Orlicí PhDr.Veronika Čepelková, starosta Chlumce nad Cidlinou Ing. Miroslav Uchytil a projektant Ing. Jan Janoušek.

Koalice pro Královéhradecký kraj (KDU-ČSL, HDK, VPM) je dle krajských předvolebních průzkumů i dle výsledků posledních komunálních voleb jedním z favoritů krajských voleb.

PhDr. Ing. Lukáš Janeček
krajský tajemník KDU-ČSL