KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Volby Volby 2017 Bez spojení není prosperita

Bez spojení není prosperita

Přidáno 11. 9. 2017

Všichni víme, že dopravní infrastruktura a obslužnost je pro náš kraj důležitým a citlivým tématem. Jako lokální patriot se snažím na všech úrovních dělat vše pro to, aby se věci zlepšily.

Jen “hradecká” dálnice D 11 se stavěla čtyři desetiletí. Aktivně jsem spolu s dalšími místními politiky, ale třeba i s biskupstvím, tlačil jak na rychlou dostavbu D 11, tak přípravu D 35. Stále beru náš kraj jako svůj domov. Vždyť Bělobrádci zde žijí minimálně 400 let.

Táhnout za jeden provaz má smysl. Platí to i o mém rodném Náchodě, kde jsme konečně dosáhli schválení trasy obchvatu města. Nebo o investicích do silnic na Rychnovsku, kvůli Kvasinám. K dobré dopravní obslužnosti patří i lidovecký projekt jednotného dopravního pasu. Tak, aby na různé typy dopravy stačila jedna legitimace.

Dobré cesty byly vždy znakem dobře spravované země. K tomu bude také potřeba do dopravní infrastruktury více investovat a odstranit zbytečnou byrokracii při přípravě staveb. Tento cíl ostatně vyjadřuje i volební heslo KDU-ČSL: Zodpovědně pro společný domov.

Pavel Bělobrádek
vicepremiér, předseda KDU-ČSL a  lídr kandidátky do Poslanecké sněmovny v Královéhradeckém kraji