KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Volby Volby 2022 KDU-ČSL a TOP 09 podepsaly v Dobrušce koaliční smlouvu

KDU-ČSL a TOP 09 podepsaly v Dobrušce koaliční smlouvu

Přidáno 10. 6. 2022
Zástupci KDU-ČSL a TOP 09 podepsali ve středu 8. června v dobrušské kavárně Jiný kafe předvolební koaliční smlouvu pro volby do Zastupitelstva města Dobruška. Cílem spolupráce je nabídnout dobrušským občanům kompetentní osobnosti, které nejsou na městský úřad ani žádnou jinou organizační složku města napojeni formou zaměstnaneckého poměru. Koalice pro Dobrušku to považuje za zásadní faktor pro nezávislé hlasování v zastupitelstvu města podle nejlepšího svědomí a vědomí. Lídrem kandidátky je Jiří Gregor (KDU-ČSL), současný zastupitel města Dobruška, který pracuje jako odpovědná osoba tkáňového zařízení Fakultní nemocnice Hradec Králové. Dvojkou kandidátky a lídrem za TOP 09 je Jan Kalenský, asistent senátora Jana Grulicha

„Dobruška je naším domovem a řada dlouhodobých projektů je v něm před dokončením. Zmíním dva projekty z mnoha. Existovala silná poptávka sportovních oddílů na existenci sportovní haly, která je teď před dokončením. Vedení města odvedlo dobrou práci, na které jsme se v zastupitelstvu podíleli. Dalším úspěchem bude brzké otevření domova pro seniory F. A. Skuherského v Opočně, jehož přestavbu financoval Královéhradecký kraj a budou ho provozovat společně města Dobruška a Opočno. Samozřejmě nežijeme pouze v ideálním světě. Stojíme na prahu energetické a finanční krize a do budoucna bude potřeba značného úsilí, abychom udrželi městský rozpočet jako vyrovnaný. Jsme připraveni se na tom podílet,“ říká lídr kandidátky Koalice pro Dobrušku Jiří Gregor (KDU-ČSL).

Lídrem za TOP 09 je asistent senátora Jana Grulicha, kameraman a otec tří dětí Jan Kalenský, který se chce zaměřit na podporu mladých rodin. „Chceme v maximální míře podpořit další výstavbu družstevních bytů. Pro budoucnost Dobrušky bude důležité, aby zde mladé rodiny s dětmi zakotvily a nestěhovaly se do velkých měst. Musíme jim jako město kromě dostupného bydlení umět nabídnout i atraktivní prostředí k životu. Mým osobním cílem je prosadit do veřejného prostranství různé typy herních prvků pro děti,“ doplňuje Jan Kalenský (TOP 09).

Koaliční strany nyní intenzivně pracují na vytvoření konkrétních programových bodů, které voličům představí v létě v průběhu kontaktní kampaně.

Dobruška 9. června 2022

Romana Matula, krajská manažerka TOP 09 Královéhradecký kraj